STUDENTSKI
Početna

Nova himna “STUDENSTKOG“
Navijački klub URK „STUDENSTKI GRAD“ je pokrenuo inicijativu za izbor teksta navijačke pesme (himne Kluba). Pozivaju se svi članovi Kluba da dostave predlog teksta na adresu office@urksg.org.rs

Snažnije uz seniore
Navijačku glavninu našeg Kluba čine roditelji igrača mlađih kategorija. No, najčešće, oni prate samo „svoju“ selekciju, zanemarujuću napore i uspehe drugih timova „Studenstkog“. Takav pristup najviše pogađa naše seniore koji se uspešno takmiče u Drugoj ligi – grupa „Centar“. Broj gledalaca, a posebno navijača na utakmicama Prvog tima, kada igramo „kod kuće“, je nedovoljan, tako da nemamo prednost domaćeg terena koja, u sportu, puno znači. Podržimo seniore! Sutra će i naši „klinci“ igrati u najstarijoj kategoriji – za prvi tim.

Ne kvarimo ugled Kluba
Na pojedinim utakmicama, primećeno je da neki naši navijači ne poštuju „Etički kodeks ponašanja u sportu“, čiji je potpisnik i naš Klub. Neprimerenim dobacivanjima i povicima, oni samo kvare sliku o „Studenstkom“ i umanjuju renome Kluba. Učestale su i zamerke pojedinih organa Rukometnog saveza upućene našem Klubu, zbog takvih ponašanja. Na Prvenstvu Srbije 2009 za 1996. godište, naš Klub je i novčano kažnjen zbog ulaska jednog roditelja u teren. Klub je morao da plati ne mali kazneni iznos (20.000 dinara), a roditelj (koji svakako nije pravi navijač) je odbio da refundira kaznu koju je uzrokovao. Nećemo tako!

Prijatelji
I drugi rukometni klubovi u Srbiji imaju svoje navijače. Mnogi od njih su, kao i mi, navijači „Studenstkog“ iskreni poklonici rukometa i svog Kluba. Sa nekima smo se upoznali i sprijateljili, bez obzira što su naši i njihovi momci žestoki sportski protivnici na terenu. U tome i jeste magija sporta – uživati u nadmetanju i stvarati nova prijateljstva.

Početna